УКР
ENG
POL
BUL

Шаблони довіреностей у сфері господарської діяльності

shabloni-dovirenostej-u-sferi-gospodarskoyi-diyalnostiЗгідно зі статтею 244 ЦК України довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Довіреність на вчинення правочину представником може бути надана особою, яку представляють (довірителем), безпосередньо третій особі.

Представництво за довіреністю може ґрунтуватися на акті органу юридичної особи. 

Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Довіреність на вчинення правочину представником може бути надана особою, яку представляють (довірителем), безпосередньо третій особі. 

Довіреність, що видається у порядку передоручення, підлягає нотаріальному посвідченню, крім випадків, встановлених частиною четвертою статтею 245 ЦКУ (частина друга статті 245 ЦКУ). 

Довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами (стаття 246 ЦКУ). 

Представництво за довіреність припиняється, зокрема у разі припинення юридичної особи, яка видала довіреність (пункт 4 статті 248 ЦКУ). 

Отже, довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами. 

Нормативна база, що регулює видачу довіреностей:

Зверніть увагу: 

  • Форма довіреності повинна відповідати формі, в якій відповідно до закону має вчинятися правочин.
  • Довіреність, що видається у порядку передоручення, підлягає нотаріальному посвідченню, крім випадків, встановлених частиною четвертою ст. 245 ЦКУ.

В господарській діяльності часто використовуються наступні види довіреностей:

  1. Шаблон довіреності на укладення будь-яких договорів або конкретного договору , укр
  2. Шаблон довіреності на укладення конкретного договору (укр-англ, довіритель - юрособа, як зареєстрована в Україні, так і за кордоном, як резидент так і нерезидент)
  3. Шаблон довіреності на подання і отримання документів в усіх підприємствах, установах, організаціях України (як правило, для кур'єра) укр
  4. Шаблон довіреності на отримання і подання документів в банках Україин (як правило, для кур'єра), укр
  5. Шаблон довіреності на представлення компанії як учасника (члена, засновника) на загальних зборах іншого товариства/компанії, укр
  6. Шаблон довіреності на вчинення реєстраційних дій, укр
  7. Довіреність на подання звітності бухгалтером, укр
  8. Довіреність від ФОП (широка: представництво в органах, при перевірках, відкриття і розпорядження рахунками), без права укладання договорів, не генеральна, укр
  9. Довіреність на представництво інтересів юридичної особи (від компанії-нерезидента на фізичну особу) (укр-англ, англ)
  10. Договір-доручення на ведення перемовин (Mandate letter) eng-rus, потребує укладення договору про надання консалтингових послуг

Не просто конструктор документів, а комплексне рішення для вашої компанії!

ІнстаДок поєднує у собі шаблони, конструктор та автоматизацію, щоб забезпечити вам повний цикл обробки документів. Відчуйте всі переваги інтегрованого підходу. 

Замовляйте індивідуальну консультацію за телефоном  +38 (093) 1776558 або напишіть нам  info@instaco.com.ua

Додатково прочитати:

Дата публікації: 24.09.2023

Продиктуйте текст для пошуку
Готово