УКР
ENG
POL
BUL

Які застереження потрібно включати в будь-який договір?

yaki-zasterezhennya-potribno-vklyuchati-v-bud-yakij-dogovirВідповідно до ст. 628 Цивільного кодексу України зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства.Згідно зі ст 630 ЦКУ договором може бути встановлено, що його окремі умови визначаються відповідно до типових умов договорів певного виду. Якщо у договорі не міститься посилання на типові умови, такі типові умови можуть застосовуватись як звичай ділового обороту, якщо вони відповідають вимогам статті 7 Кодексу.

Відповідно до ст. 7 ЦКУ цивільні відносини можуть регулюватися звичаєм, зокрема звичаєм ділового обороту. Звичаєм є правило поведінки, яке не встановлене актами цивільного законодавства, але є усталеним у певній сфері цивільних відносин. Звичай може бути зафіксований у відповідному документі. Звичай, що суперечить договору або актам цивільного законодавства, у цивільних відносинах не застосовується.

Щоб з контрагентом не виникло проблем щодо питань, які видавалися незначними й всім зрозумілими, краще ці нюанси висвітлювати в договорі.

Існує безліч різних видів договорів, тому застереження, які потрібно вписати в договір, можуть відрізнятися залежно від його типу та предмету. Однак, деякі загальні застереження, які рекомендується включати в будь-який договір, включають наступні (українською мовою для юрисдикції Україна), ось, наприклад:

Застереження рекомендовано включати в будь-який договір

Це не вичерпний перелік, ми періодично публікуватимемо оновлену базу застережень для Вашої зручності.

В конструкторі документів InstaDoc Ви завжди можете:

  1. створити власні шаблони документів і автоматизувати підготовку простих документів за шаблонами;
  2. користуватися базою готових документів на сайті з автозаповненням даними контрагентів; 
  3. вести реєстр контрагентів, зберігати КУС профілі контрагентів в реєстрі, включно з їх підтверджуючими документами;
  4. користуватися різними видами підписів, такими як підпис одноразовим ідентифікатором та кваліфікованим електронним підписом
  5. налаштовувати маршрут погодження і підписання документів як в середині компанії, так і з зовнішніми контрагентами.

Від 700 грн/міс для МСБ, звертайтеся за телефоном  +38 (093) 1776558, Олексій для детальної консультації й підключення. Є тестовий період

А досвідчена команда ІнстаДок допоможе Вам автоматизувати бізнес-процеси та заощадити до 70 % операційного часу для досягнення Вами нових вершин! 

Дата публікації: 10.08.2023

Продиктуйте текст для пошуку
Готово