УКР
ENG
POL
BUL

Дата господарської операції на документі ≠ дата накладення КЕП

П. 14 Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам" № 1525-IX від 03.06.2021 р.  доповнено абзац третій пункту 187.1 Податкового кодексу України реченням такого змісту: "Для документів, складених в електронній формі, датою оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку, вважається дата, зазначена у самому документі як дата його складення відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", незалежно від дати накладення електронного підпису";

 

 

 

Які зміни відбудуться у Вашому житті після першого дня використання конструктора документів і електронного документообігу InstaDoc?

  1. Ви разом з колегами перестанете витрачати час на заповнення реквізитів типових документів, більше неможливо зробити помилку в номері договору чи додаткової угоди, ПІБ підписанта тощо.  
  2. Внесення змін до документів, навіть якщо комерційні умови часто змінюються, не забиратимуть багато часу, адже гнучка система редагування шаблонів дозволяє легко вносити правки при необхідності, наприклад при зміні контрагента або його підписанта потрібно буде лише обрати потрібну особу з випадаючого списку.
  3. Ваше підприємство збере документарний досвід. Юристи зможуть систематизувати документообіг, визначити та автоматизувати спочатку найбільш часто вживані документи, типові умови договорів, тощо, а менеджери на базі опрацьованих шаблонів швидко і без помилок генерувати навіть складні документи.
  4. Ви вже не зможете випадково зробити друкарську помилку та відповідно переробляти документи по кілька разів.
  5. Згенеровані документи можна підписати кваліфікованим електронним підписом та обмінюватися електронними документами з контрагентами. Відтепер Ви не чекатимете кур'єра, заощадите на доставці документів, які будуть оформлені швидко і без помилок.  
  6. Система погодження документів дозволить спростити і пришвидшити "візування документів".
  7. Широка база шаблонів документів для різних ситуацій збереже час менеджерів на підготовку документації
  8. Значно прискорюється листування з державними органами!

 Отже, підвищиться ефективність роботи усієї Вашої команди!

 

Дата публікації: 20.07.2021

Продиктуйте текст для пошуку
Готово