УКР
ENG
POL
BUL

Як перенести строк розгляду справи про адмін.правопорушення щодо порушення правил карантину?

За порушення правил карантину людей, наприклад, за перебування в громадських місцях без маски (ст. 44-3 КУпАП), на порушника може бути накладене адміністративне стягнення. На особу, що вчинила правопорушення складається протокол, який потім розглядаються уповноваженим органом (Виконавчі комітети (а в населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, - виконавчі органи, що виконують їх повноваження) сільських, селищних, міських рад - ст. 219 КУпАП, а також судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів - ст. 221 КУпАП, органи Національної поліції - ст. 222 КУпАП, лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи органів державної санітарно-епідеміологічної служби - ст 236 КУпАП). Справа про адміністративне правопорушення розглядається у п’ятнадцятиденний строк з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи (ст. 277 КУпАП). Повістка особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, вручається не пізніш як за три доби до дня розгляду справи в суді, в якій зазначаються дата і місце розгляду справи (ст. 277-2 КУпАП).

 

Однак не завжди особі, яка вчинила адміністративне правопорушення, достатньо три дні для підготовки до засідання щодо розгляду його справи, наприклад ознайомлення з матеріалами справи, пошук адвоката, вивчення матеріалів справи захисником. В такій ситуації для того, щоб мати можливість захистити свої права, особа може подати заяву про перенесення дати розгляду засідання щодо розгляду його справи про адміністративне правопорушення. 

Для відстрочення дати засідання щодо розгляду його справи про адміністративне правопорушення необхідно подати відповідне клопотання, зразок якого можна завантажити за посиланням. Заява буде заповнена автоматично даними, якщо вести реєстр своїх контрагентів в системі електронного документообігу ІнстаДок. Клопотання про перенесення дати засідання про розгляд справи про адміністративне правопорушення щодо карантину людей підготовлене адвокатом Євгеном Царенко.  

Дата публікації: 02.06.2021

Продиктуйте текст для пошуку
Готово