УКР
ENG
POL
BUL

10 причин відкрити ТОВ в Україні: як знизити витрати та підвищити ефективність вашого бізнесу

Традиційно юрисдикції конкурують за те, щоб стати місцем розвитку бізнесу, який базується як на внутрішньому, так і на іноземному капіталі. Україна є  однією із юрисдикцій, яка вигідно відрізняється по умовах ведення бізнесу. Відкриття власного товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) в Україні може бути вигідним з наступних причин:

  1. Низькі витрати на реєстрацію. Вартість реєстрації ТОВ в Україні є відносно низькою в порівнянні з багатьма іншими країнами, вартість реєстрації під ключ складає орієнтовно 350 євро і займає дві доби на підготовку документів і добу на саму реєстрацію. Витрати можуть зрости хіба що якщо засновником виступає іноземна юридична особа, яка не має апостильованих/легалізованих документів, або засновник-фізособа не може самостійно прийти до нотаріуса і потрібно оформлювати  довіреність. 

  2. Низькі витрати на обслуговування: Витрати на щорічне обслуговування компанії, включаючи бухгалтерські та юридичні послуги, є значно доступнішими. Є багато кваліфікованих англомовних спеціалістів. Це робить Україну привабливою юрисдикцією для підприємців, які прагнуть знизити стартові витрати та постійні операційні витрати, зберігаючи при цьому високу ефективність бізнесу.

  3. Податкова оптимізація: ТОВ може обирати різні форми оподаткування, включаючи спрощену систему оподаткування і сплачувати податок всього лише 5 % від виторгу, що вигідно для сфери послуг, онлайн-навчання і т.п., і дозволяє мінімізувати податкове навантаження. Для ТОВ на загальній системі є значний перелік дозволених витрат.

  4. Обмежена відповідальність: Засновники ТОВ несуть відповідальність за зобов'язаннями компанії лише в межах свого внеску до статутного капіталу. Це дозволяє захистити особисте майно підприємців. Ця організаційно-правова форма добре всім знайома.
  5. Широкий перелік видів діяльності: Для багатьох видів діяльності окрема ліцензія не потребується. А навіть якщо для Вашого виду діяльності потрібна ліцензія, то умови її отримання вже стали простими та прозорими. 

  6. Гнучкість управління: Українське законодавство дозволяє гнучко управляти корпоративними права, визначати рівні прав директорів компанії тощо 

  7. Розширення бізнесу: Офіційна реєстрація ТОВ дає можливість укладати контракти, брати участь у тендерах, отримувати кредити, відкривати рахунки в банках, а також легально працювати як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.

  8. Прекрасний банківський сервіс. Легке і швидке відкриття рахунків, прекрасний онлайн банкінг, управління рахунками легке і зрозуміле. Єдина суттєва вимога - дотримання правил валютного контролю (простими словами це означає, що у разі здійснення передоплати за кордон, товар має зайти в Україну протягом 90 днів; у разі здійснення експорту товару за кордон, покупець повинен оплатити товар протягом 90 днів). 

  9. Престиж та довіра: Попри воєнний стан умови ведення бізнесу в Україні є стабільними (за винятком територій активних бойових дій) 

  10. Доступний актив - робоча сила. В Україні багато вільних ніш для ведення бізнесу і значний потенціал росту. Є недорога кваліфікована робоча сила та легко залучити іноземних працівників. 

Розробка Договорів під ключ з компанією ІнстаДок – розробка договору, згідно з запитом і потреб клієнта та створення юридично вірного та законного документа. Будьте впевнені - Ваші інтереси захищені! Детальніше

Дата публікації: 09.09.2024

Продиктуйте текст для пошуку
Готово