УКР
ENG
POL
BUL

Як скласти якісну додаткову угоду до будь-якого договору

Додаткові угоди до договорів є важливими документами, які регулюють зміни та доповнення до існуючих угод. Щоб скласти якісну додаткову угоду, слід дотримуватись кількох ключових кроків:

  1. Зазначення назви документа: Почніть із зазначення назви документа, яка повинна містити слова "додаткова угода" або "договір про внесення змін і доповнень", номер і дату додаткової угоди або "договору про внесення змін і доповнень". Нумерація важлива, оскільки може існувати багато таких угод. Обов'язково потрібно вказати повну назву, номер і дату документа (договору, контракта), до якого вносяться зміни.

  2. Місце і дата: Вкажіть місце складання і дату додаткової угоди.

  3. Сторони додаткової угоди: Вказуйте ті ж сторони, що і в початковому договорі. Перевірте актуальність даних та повноваження підписантів.

  4. Після зазначення сторін потрібно написати що "сторони уклали [зазначте назву документа що укладається сторонами, тобто "додаткову угоду до..." чи "договір про внесення змін і доповнень до....", далі потрібно зазначити назву документа до якого вносяться зміни. Саме в цьому пункті зазначаються скорочення "додаткова угода"- це "додаткова угода", а договір до якого вносяться зміни - "договір".

  5. Зміст договору та пункти, які змінюються: Проаналізуйте зміст початкового договору і визначте, які саме пункти підлягають змінам. 

  6. Формулювання змін: У першому абзаці зазначте, що сторони домовились внести зміни в конкретний пункт і викладіть нову редакцію цього пункту.  зазначається фраза що "сторони домовились внести зміни в такий-то пункт і викласти його в новій редакції наступного змісту.

  7. Текст змін: Надайте безпосередньо текст змін, щоб сторони могли чітко розуміти, як вони впливають на договір в кавичках.

  8. Завершення додаткової угоди: Укажіть термін дії додаткової угоди, який зазвичай співпадає з терміном дії початкового договору. Підтвердіть, що всі інші положення договору залишаються без змін і сторони підтверджують свої зобов'язання.

  9. Спосіб підпису: Визначте, як підписується додаткова угода. Якщо це електронний документ, зазначте, чи використовуються кваліфіковані електронні підписи, чи обмін сканами електронною поштою. Якщо це паперовий документ, вкажіть кількість примірників. Немає законодавчих обмежень укласти договір в паперовій формі, а додаткові угоди - в сканах чи підписати кваліфікованими електронними підписами, якщо це не забороняє сам договір. Електронний документообіг легко з ІнстаДок - від 0,8 грн за підпис. 

  10. Реквізити сторін: Завершіть документ стандартними реквізитами сторін.

 

Можна скласти ДУ і простіше, проте вона не виглядатиме професійно.

 

Прості шаблони додаткових угод:

Додаткова угода (кваліфікований електронний підпис)

Додаткова Угода про зміну банківських реквізитів (IBAN)

 

Пам'ятайте, що додаткова угода повинна бути чіткою та зрозумілою для всіх сторін. Якщо потрібно, звертайтесь до юриста або фахівця з цивільного права, щоб забезпечити її правову обгрунтованість і відповідність законодавству.

 

Ми надаємо послуги віддаленої підготовки документів, забезпечуємо договірну роботу, перевірку контрагентів, упорядкування зберігання документів і автоматизацію процесів "під ключ"

 

Послуга "Віртуальний асистент Junior"

4000 грн/міс + ПДВ

З нашим пакетом "Віртуальний асистент Junior" ви отримаєте:

  • Повний порядок в документах та інформації про контрагентів у формі реєстру контрагентів.
  • внесення до 15 контрагентів в реєстр 
  • шаблон 1 пакету документів в шаблоні заторі (договір, доповнення до договору, акт, рахунок, комерційна пропозиція).
  • Створення до 10 документів на основі розроблених шаблонів (ви просто отримуєте готовий документ у будь-якому зручному місці) та систематизоване зберігання документів на диску системи.
  • 1 безкоштовна юридична консультація
  • Подарунок від нас.

Цей пакет дозволить вам суттєво економити час і зусилля, роблячи вашу роботу більш організованою та продуктивною, і все це за доступною вартістю.

 

Зв'яжіться з нами: 

 +38 (093) 177-65-58

 info@instaco.com.ua

Дата публікації: 22.12.2023

Продиктуйте текст для пошуку
Готово