УКР
ENG
POL
BUL

Рапорт про направлення на МСЕК

Під час консультацій виникає багато питань щодо порядку направлення на медичний огляд МСЕК діючих військовослужбовців. Склалась доволі різна практика. В деяких підрозділах в направленні відмовляють, мотивуючи тим, що в них відсутні такі повноваження. В інших підрозділах видають направлення і військовослужбовці проходять медичні огляд та їм встановлюють групи інвалідності або відсоток втрати працездатності.

При аналізі Постанови КМУ від 3 грудня 2009 р. № 1317 “Питання медико-соціальної експертизи” відсутні будь-які пункти щодо визначення особливості направлення на медичний огляд військовослужбовців.

Пункт 3 визначає “Медико-соціальна експертиза проводиться особами, що звертаються для встановлення інвалідності, за направленням лікувально-профілактичного закладу охорони здоров'я після проведення діагностичних, лікувальних і реабілітаційних заходів за наявності відомостей, що підтверджують стійке порушення функцій організму, обумовлених захворюваннями, наслідками травм чи вродженими вадами, які спричиняють обмеження життєдіяльності”.

Тобто особу (в тому числі і військовослужбовців) на медичний огляд направляє лікувально-профілактичний заклад охорони здоров'я після підтвердження про стійке порушення функцій організму.

Якщо звернути увагу на повноваження ВЛК (Наказ МО № 402/2008 року), така комісія не має права видавати направлення на МСЕК.

У зв’язку з відсутністю чіткого алгоритму, було подано звернення до МО про роботу ЛКК в системі медичних закладах МО. Це звернення надалі розглядало командування Медичними силами. Та надіслало таку відповідь:

У всіх закладах охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України на базі відділень амбулаторно-поліклінічної допомоги створено і працюють ЛКК, у тому числі проводиться активна робота з підготовки документів для встановлення інвалідності військовослужбовцям з подальшим направленням їх на розгляд МСЕК.

Поліпшіть швидкість укладання угод, покращуйте продуктивність команди та надайте більш приємний досвід своїм клієнтам з  Конструктором документів ІнстаДок.

Створити Рапорт про направлення на МСЕК з допомогою конструктора Instaco.  Для створення необхідно ввести дані у конструкторі.

Потрібна юридична консультація? Звертайтеся: Бабенко Олександр

 

Дата публікації: 18.06.2023

Продиктуйте текст для пошуку
Готово